FAQ

Έχετε απορίες?
Εδώ απαντούμε στις πιο
συχνές ερωτήσεις.

Επιλέξτε την ερώτηση, για να εμφανιστεί η απάντηση.

+Η εταιρία σας είναι στην Πάτρα και εγώ βρίσκομαι σε άλλη πόλη. Μπορείτε να αναλάβετε την δημιουργία της ιστοσελίδας μου;

Φυσικά. Η δουλειά μας είναι τέτοια που μπορεί να πραγματοποιηθεί μια άριστη συνεργασία χωρίς να υπάρξει καθόλου φυσική επαφή μεταξύ μας. Το Διαδίκτυο παρέχει σε όλους μας απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας, τις οποίες αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή με email και θα σας εξηγήσουμε όλη την διαδικασία.

+Δεν βρίσκω πουθενά τιμές για τις υπηρεσίες που παρέχετε. Υπάρχει κάποιος λόγος;

Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Κανένα project δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο. Για παράδειγμα, δυο στατικές ιστοσελίδες δεν σημαίνει ότι είναι ίδιες. Ο κάθε πελάτης χρειάζεται διαφορετική εμφάνιση για την σελίδα του, διαφορετικό περιεχόμενο και μοναδική πολυπλοκότητα. Κάθε ιστοσελίδα είναι μοναδική και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από κάθε σωστή εταιρία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου.

Για τον λόγο αυτό η Pixeldraw Web Solutions σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρίες του ανταγωνισμού δεν παρέχει έτοιμα πακέτα. Δεν το θεωρούμε λάθος ως τακτική, μιας και ο λόγος ύπαρξής τους είναι το χαμηλό κόστος. Η εμπειρία μας στον χώρο μας έχει δείξει ότι τέτοιες επιλογές συνήθως δεν αφήνουν ικανοποιημένους τους περισσότερους πελάτες.

Επικοινωνήστε μαζί μας και αφού αναλύσουμε τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες σας, τότε θα είμαστε πλέον σε θέση να σας παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη και χωρίς κρυφές χρεώσεις οικονομική προσφορά.

+Αναλαμβάνετε τον επανασχεδιασμό ιστοσελίδας που δεν έχει δημιουργηθεί από την δική σας εταιρία;

Μπορούμε μεν να αναλάβουμε να τροποποιήσουμε ιστοσελίδες που είναι κατασκευασμένες από άλλες εταιρίες, τόσο στο εικαστικό όσο και στο λειτουργικό κομμάτι, η εταιρία μας ωστόσο δεν το συνιστά.

+Εκτός από το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας μου, υπάρχει άλλο κόστος;

Η απάντηση είναι ναι. Εκτός από το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας από την εταιρεία μας υπάρχουν και κάποιες άλλες χρεώσεις.

Πρώτο και πάγιο κόστος αποτελεί η κατοχύρωση και η ανανέωση του ονόματος της ιστοσελίδας (domain name). Η χρέωση για την κατοχύρωση του domain name είναι ανάλογη της κατάληξής του και της διάρκειας κατοχύρωσής του.

Για παράδειγμα το κόστος κατοχύρωσης ενός domain name με κατάληξη .gr ανέρχεται στα 40 ευρώ για δύο χρόνια. Μετά από αυτό το διάστημα η διετής ανανέωσή του κοστίζει 30 ευρώ. Υπάρχει βέβαια η επιλογή κατοχύρωσης για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια με χαμηλότερες χρεώσεις.

Ένα δεύτερο πάγιο κόστος για την ιστοσελίδα σας αποτελεί η φιλοξενία της (web hosting) σε διακομιστή (server). Η χρέωση για την φιλοξενία είναι ετήσια και διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της ιστοσελίδας.

Ένα κόστος που ενδέχεται να προκύψει εφόσον επιθυμείτε, είναι αυτό της τεχνικής υποστήριξης και αναβάθμισης της ιστοσελίδας. Αφορά τον τακτικό έλεγχο της ορθής λειτουργίας της, της ασφάλειάς της, της δημιουργίας και αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας (backup) και της εγκατάστασης των απαραίτητων ενημερώσεων (updates). Το κόστος είναι ετήσιο και δεν αφορά νέες εικαστικές και λειτουργικές παρεμβάσεις, ούτε εργασίες διαχείρισης του περιεχομένου της.

Η PixelDraw παρέχει στους πελάτες της δίωρη δωρεάν εκπαίδευση στα διαχειριστικά panels των ιστοσελίδων που κατασκευάζει. Ωστόσο, αν για τον οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε να αναλάβουμε εμείς την διαχείριση, το κόστος υπολογίζεται κατόπιν συνεννόησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

+Πόσο καιρό χρειάζεστε για να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα μου;

Η διάρκεια κατασκευής ενός ιστότοπου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως π.χ. από την πολυπλοκότητα και τον όγκο των δεδομένων του (data), από τις απαιτήσεις του project και από τον χρόνο συγκέντρωσης του υλικού. Ενδεικτικά, ένα website εταιρικής παρουσίασης μπορεί να ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών.

+Μπορείτε να αναλάβετε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας ή θα πρέπει να απευθυνθώ και σε άλλες εταιρίες για να έχω ολοκληρωμένες υπηρεσίες;

Στην εταιρία μας μπορούμε να αναλάβουμε και να υλοποιήσουμε τις ιστοσελίδες που επιθυμείτε χωρίς να χρειαστεί να μεσολαβήσει καμία άλλη εταιρία. Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες τόσο στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη, στην φιλοξενία, στην προώθηση και διαφήμιση της ιστοσελίδας σας όσο και στην κατοχύρωση και ανανέωση του domain name σας.

Οι υπηρεσίες μας όμως δεν σταματούν εδώ. Έχοντας τους κατάλληλους συνεργάτες με την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία, αναλαμβάνουμε την δημιουργία και βελτιστοποίηση της εταιρικής σας ταυτότητας. Ελάτε σε εμάς για να σχεδιάσουμε ένα μοντέρνο λογότυπο για την επιχείρησή σας, την επαγγελματική σας κάρτα, διαφημιστικά φυλλάδια και ότι άλλο περιλαμβάνει μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη εταιρική ταυτότητα.

+Μπορείτε να μου περιγράψετε την διαδικασία κατασκευής μια ιστοσελίδας από την εταιρία σας, από την αρχή ως το τέλος και τι χρειάζεστε από εμένα;

Για την αναλυτική διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας καθώς και για τις απαιτήσεις μας και τις υποχρεώσεις μας προς εσάς διαβάστε την πολιτική συνεργασίας μας εδώ.

+Θα έχω την δυνατότητα να διαχειρίζομαι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μου μόνος μου και αν ναι θα χρειαστώ ιδιαίτερες γνώσεις;

Στην περίπτωση που επιλέξετε να αποκτήσετε μια δυναμική ιστοσελίδα η εταιρία μας σας παρέχει το ανάλογο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) και σας εκπαιδεύει σε αυτό ώστε να είστε σε θέση να μπορείτε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές επιθυμείτε στο περιεχόμενό της ιστοσελίδας σας (κείμενα, φωτογραφίες, μενού κ.λ.π.) εύκολα και γρήγορα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις από μέρους σας καθώς θα σας εφοδιάσουμε εμείς με όλες τις απαραίτητες γνώσεις κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης.

+Μπορείτε να αναλάβετε εσείς την ανανέωση περιεχομένου της ιστοσελίδας μου;

Τακτική της εταιρίας μας είναι να δημιουργούμε σύστημα διαχείρισης περιεχομένου για κάθε δυναμική ιστοσελίδα που κατασκευάζουμε έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας να μπορεί να διαχειρίζεται μόνος του και αυτόνομα το περιεχόμενο της. Στην περίπτωση που παρόλα αυτά επιθυμείτε να αναλάβουμε εμείς την διαχείριση της ιστοσελίδας, η απάντηση είναι πως μπορούμε με το ανάλογο κόστος βέβαια.

+Θα μπορώ να βλέπω στατιστικά επισκεψιμότητας για την ιστοσελίδα που θα μου κατασκευάσετε;

Η απάντηση είναι ναι. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, σας παρουσιάζουμε ολοκληρωμένο περιβάλλον προβολής στατιστικών επισκεψιμότητας για την ιστοσελίδα σας και σας εκπαιδεύουμε σε αυτό. Θα έχετε την δυνατότητα να βλέπετε στοιχεία για την γεωγραφική θέση των επισκεπτών σας, από πού βρήκαν την ιστοσελίδας σας, πόση ώρα έμειναν συνδεδεμένοι και γενικότερα ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για τις τάσεις των επισκεπτών σας.

+Μπορείτε να μου παρέχετε υπηρεσίες φιλοξενίας για ιστοσελίδα που μου έχει κατασκευάσει άλλη εταιρία;

Η πολιτική της εταιρίας μας είναι να φιλοξενεί στους servers της, τις ιστοσελίδες που η ίδια κατασκευάζει μιας και θεωρούμε ότι αυτό είναι το πιο σωστό τόσο από άποψη δεοντολογίας όσο και λειτουργικότητας. Ωστόσο στην περίπτωση που η εταιρία που κατασκεύασε την ιστοσελίδα σας δεν παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας ή αν δεν είστε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που παρέχει μπορούμε να φιλοξενήσουμε εμείς την ιστοσελίδα σας στους γρήγορους και αξιόπιστους ελληνικούς servers μας.

+Πόσους και ποιάς μορφής λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (E-mail accounts) μπορώ να έχω μαζί με την ιστοσελίδα μου;

Ο αριθμός των λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και το μέγεθός τους εξαρτώνται αποκλειστικά από την επιλογή του πακέτου φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας, η οποία καθορίζεται από τις ανάγκες υποστήριξής της. Το κάθε email αποτελείται από το όνομα που εσείς επιλέγετε και από την κατάληξη @το-domain-μου. Για παράδειγμα μια ιστοσελίδα με domain name example.gr θα μπορεί να φιλοξενεί email μορφής onoma@example.gr